Estonian Celli koristaja saab rohkem palka kui diplomaat

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Estonian Cell.
AS Estonian Cell. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

«Tahame saada Lääne-Viru atraktiivseimaks tööandjaks,» ütles haavapuitmassitehase Estonian Cell juhatuse liige Artjom Sokolov konverentsil Palga Päev 2012.

Pangandustaustaga Sokolov tunnistas, et valgekraesid on lihtsam motiveerida kui sinikraesid ning nii mõnedki suhtumised, mida ta on kohanud tootmistehases, on olnud üllatavad. «Tahtsin töölistele rääkida nende palkadest ja palusin, et nad pärast oma vahetust jääksid mind kuulama. Nemad küsisid, kas saavad selle poole tunni eest lisapalka,» kirjeldas ta.

Estonian Celli madalaim palk on 800 eurot ja keskmine palk jääb vahemikku 1000-1500 eurot. «Kurb hakkab, kui kuulen, kuidas Oxfordi ja Stanfordi ülikooli kraadidega inimesed saavad riigisektoris vähem palka kui meil koristaja,» ütles Sokolov.  

Ta rääkis, et Kundas on inimeste mõttemaailm natuke teine kui Tallinnas, palju rohkem on näiteks umbusklikku suhtumist. «Valdav enamus inimesi tehases on seda meelt, et tõstaks natuke pigem põhipalka, kui loodaks töö tulemustest sõltuvatele boonustele,» rääkis Sokolov. «Tüüpiline on ka arusaam, et kui tõuseb bensiinihind, siis peaks tõusma ka palk.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles