Omavalitsused nõuavad postkontorite sulgemise kohta vastuseid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valgamaa Omavalitsuste Liit kutsub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning riigikogu majanduskomisjoni esindajad oma üldkoosolekule aru andma maapiirkonna postkontorite sulgemise asjus.

«Soovime kuulda selgitust ja põhjendusi, miks AS Eesti Post, kui universaalse postiteenuse osutaja Valgamaal kavandab meie arvates seadusevastaselt sulgeda maakonna neljas vallas ainsa postkontori,» seisab Valgamaa Omavalitsuste kirjas ministrile ja riigikogu majanduskomisjonile.

«Postkontori sulgemisel kaotab maainimene olulise teeninduskeskuse. Ei seadus ega ministri määrus näe ette, et postkontori võiks asendada müügiletikesega poenurgas,» ütles Valgamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Rein Org kirja kommenteerides.

«Postiseaduse kohaselt on postkontor püsiv tegevuskoht, kus on tagatud kõigi postiteenuste osutamine,» lisas Org. «Majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus sätestab, et iga valla territooriumil peab olema vähemalt üks universaalset postiteenust osutav postkontor, mis on avatud vähemalt 5 päeva nädalas.»

Kirjas juhivad omavalitsused ministri ja parlamendikomisjoni tähelepanu asjaolule, et juba täna ei täida Eesti Post seadust ja majandusministri määrust Otepää valla osas, kus peaks olema kaks postkontorit, kuid on vaid üks. Kavandatav kontorite koondamine aga tähendaks seadusevastast ümberkorraldust veel neljas Valgamaa omavalitsuses.

Viimastel kuudel on Eesti Posti esindajad kohtunud Valgamaa omavalitsusjuhtidega ning teinud teatavaks kava sulgeda Põdrala vallas Riidaja, Õru vallas Õru, Karula vallas Lüllemäe ja Palupera vallas Hellenurme postkontori, teatas liit. Kõigi nelja puhul on tegemist valla ainsa postkontoriga.

Seoses sellega ootavad Valgamaa omavalitsusjuhid riigikogu majanduskomisjoni ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajaid maakonna omavalitsusjuhtide koosolekule selgitusi andma.

Valgamaa Omavalitsuste Liidu üldkoosolek peetakse 20. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles