Sebe juht: bussijuhtide palgad ulatuvad 1300 euroni

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Väärsi
Kuldar Väärsi Foto: Margus Ansu

Sebe bussijuhtide brutopalk on kommertsliinidel kuni 1300 eurot, kuid riigihangete tingimuste tõttu maakonnaliinidel nii head töötasu maksta ei saa.

Transpordi ametiühingu bussijuhtide sektsioon saatis eile Eesti suurematele bussiettevõtetele pöördumise, milles soovitatakse Harjumaa avaliku bussiliiniveo hankel osalevatel ettevõtetel arvestada pakkumise koostamisel vähemalt 900-1000 euro suuruse bussijuhi kuupalgaga.

«ASi Sebe bussijuhtide brutopalk kommertsliinidel on ca 1000-1300 eurot normtundidega,» ütles Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi. «Sebe soovib maksta bussijuhtidele väärikat töötasu, sest vastasel juhul kaovad bussi roolist head juhid ja viisakad teenindajad.»

Väärsi lisas, et tal oleks väga hea meel kui saaks samasugust palka pakkuda ka maakonnaliinidel, sealhulgas Harjumaal, kus praegu on käimas uus liinihange.

«Paraku on täna riigihangete tingimused seatud selliselt, et bussijuhile hea töötasu tagamine vähendab hangetel ettevõtja konkurentsivõimet, sest hanke võidab see, kes teeb madalaima pakkumise,» rääkis ta. «Alles äsja kajastas meedia rahandusministeeriumi tähelepanekut, et seaduse järgi tuleks riigihankel parimaks tunnistada parima hinna ja kvaliteedi suhtega pakkuja. Kuid konkurssidel kiputakse enamasti lähtuma vaid madalaimast hinnast.»

Bussijuhtide töötasud moodustavad avaliku bussiliikluse hangete kuludest ca 30-40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles