Ilves: eestlased palgaku välismaalased end reklaamima

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollywood Boulevard Los Angeleses.
Hollywood Boulevard Los Angeleses. Foto: Diliff / Wikipedia

President Toomas Hendrik Ilves soovitas tagasihoidlikel eestlastel palgata enda firmasid välismaal reklaamima näiteks ameeriklased või teised, kellel see kipub paremini välja tulema.


Ilves rääkis eile Tallinnas Tehnopolis korraldatud presidendi kärajatel, et ta on pidanud loenguid neljal kontinendil ning vaid Eestis ja Soomes on ta kogenud seda, kus publik võtab esimesena sisse tagumised read ning kipub ettepoole istuma vaid siis, kui mujal ruumi pole.

Tema väitel on tagasihoidlikkus rahvuse loomuse osa, mida paarikümne aastaga ei muuda, kuid mis võib pärssida näiteks Eesti ettevõtjate edu välismaal.

«Meie loomuses ei ole minna ja öelda, et me oleme lahedad ja vaadake meie asju.»

Seega pakkus ta, et Eesti firmad võiksid palgata endale välismaised kõneisikud, mainides ühe kohana, kust neid otsida, USA üht ärikeskust Los Angelest. Teise võimalusena pakkus ta eestlaste saatmist Ameerika ülikoolidesse, näiteks Columbia Ülikooli, kus käis tema ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles