Interpoli juht: mida saaksid eksportijad õppida kuritegelikult maailmalt?

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstol. Pilt on illustratiivne
Püstol. Pilt on illustratiivne Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Homme Tallinnas algaval kolmepäevasel  Maailma Ekspordikonverentsil astub teiste seas ettekandega üles ka Interpoli Eesti büroo juht Ivo Kolk, kes analüüsib rahvusvahelist kaubandust ja koostööd kuritegelike rühmituste näidete varal.

Ivo Kolki sõnul on rahvusvaheline eri riike, keeli ja kultuure hõlmav äritegevus alati suur väljakutse, kuid selle edukust suudavad tagada vaid vähesed. Olles analüüsinud vastavaid kaasuseid, kinnitab Kolk, et rahvusvaheline koostöö on peen mäng, milles ohte libastuda palju rohkem, kui tegelikult paistab.

«Kui legaalses äri lõpeb teatud mängureeglite eiramine pankrotiga, siis kuritegelike rühmituste korraldatud äride puhul tähendab see ennekõike vahelekukkumist ja kriminaalkaristust.»

Ivo Kolk on 15 aastat töötanud üksustes, mille ülesandeks on organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemine. Praegu töötab ta politsei- ja piirivalveameti keskkriminaalpolitseis ning juhib Interpoli riiklikku keskbürood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles