Nitrofert valmistub tehase taaskäivitamiseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2009. aastal mineraalväetiste hinnalanguse ja omahinna kallinemise tõttu töö peatanud Nitroferdi tehases on alutasud ettevalmistusi tootmise võimalikuks taaskäivitamiseks.


Kolm ja pool aastat oli tehas ooteseisundis, omanikud ei sulgenud tehast, kuid ei pidanud ka otstarbekaks tootmist jätkata, mis oleks kallinenud toorme ehk gaasi ja samas väetiste madalate hindade tõttu kahjumit kasvatanud, kirjutas Põhjarannik.

Esimesel aastal pärast seiskumist müüs tehas varem toodetud kaupa, rentis välja tsisterne ja osutas kommunikatsiooniteenuseid sidusettevõtetele.

Erinevalt 2002. aastast, mil tehas esimest korda peatati, ei saadetud tehase 400 töötajat seekord sundpuhkusele ega koondatud. Kogu selle aja vältel ehk alates 2009. aasta veebruarist said nad palka, kuna tagasid ettevõtte seadmete ja kommunikatsioonide säilivuse ja hoidsid neid töökorras.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles