Foxconn: praktikante ei sunnitud tööd tegema

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad Foxconni tehases.
Töötajad Foxconni tehases. Foto: SCANPIX

Muuhulgas Apple’ile ja Samsungile erinevaid tehnoloogiaseadmeid ja nende detaile tootva Foxconni väitel võisid Hiina tehastes töötanud praktikandid igal hetkel töölt lahkuda ning nende õpitulemused ei olnud töötulemustega seotud.

Nimelt väitsid China News ja China Daily, et Hiina idaosas Jiangsus sunniti kohaliku kutsekooli õpilasi õppekava läbimiseks Foxconni tehases töötama, kirjutab Bloomberg.

Praktikandid teenisid 244 dollari suurust kuupalka ning neid sunniti tegema ka ületunde. Tööst keeldumisel ei saanud nad aga koolis kohustuslikke ainepunkte.

«Ma ei mõista, miks mu 19-aastane lasteaiaõpetajaks õppiv tütar on kohustatud Foxconni tehases Apple’ile USB kaableid valmistama,» avaldas ühe tehases töötama sunnitud õpilase ema Wang Yan oma muret.

Foxconn väitis oma pressiteates, et kuigi nad tööjõunappuse tõttu on sunnitud oma tehastes kasutama ka praktikante, ei ole nende teada ükski neist kohustatud kooliprogrammi läbimiseks seal töötama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles