Apple on väidetavalt loomas oma veebiraadiot

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iTunesi logo.
iTunesi logo. Foto: SCANPIX

Apple'ile lähedal olevate anonüümseks jääda soovinud allikate sõnul on ettevõte loomas veebiraadiot, millega hakatakse konkurentsi pakkuma Spotify'le, Pandorale ja iHeartRadiole.

Loodav teenus hakkaks allika sõnul töötama nii Apple'i enda platvormidel kui ka Microsofti operatsioonisüsteemides, samas Google'i Androidile tuge ei pakuta, kirjutab Wall Street Journal.

2003. aastal loodud iTunesi veebipood on kujunenud maailma suurimaks muusikapoeks, kuid veebiraadiote nagu Pandora ja Spotify kasvav populaarsus on WSJ hinnangul ohustamas selle eeliseid.

Eelpoolnimetatud veebiraadiod teenivad raha muusika vahele paigutatud reklaamidega ning  tasulise reklaamivaba raadioteenusega. Kuidas täpsemalt hakkab välja nägema Apple'i veebiraadio äriplaan ning millised lepingud suudab ettevõte muusikatöösturitega sõlmida, ei ole aga veel täpselt teada.

Pandora aktsia odavnes peale kuulduste avalikustamist 16,71 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles