IMF tahab osaleda EKP võlakirjade ostmise programmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde.
Christine Lagarde. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) soovib osaleda Euroopa Keskpanga (EKP) võlakirjaostuprogrammi kujundamises ja järelvalves, ütles IMF-i tegevdirektor Christine Lagarde pühapäeval.

«Ilmselgelt on nii, et kui me end seome, tahame olla seotud programmide kujundamise ja järelvalvega,» ütles ta ajakirjanikele pärast Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel osalemist. «Me ei taha eriti järelvalvega tegeleda, kui me ei ole kujundamises aktiivselt osalenud.»

EKP teatas neljapäeval, et loob uue programmi eurotsooni riikidelt võlakirjade ostmiseks, kuid seda rangelt pangareeglite piires.

EKP juht Mario Draghi ütles pressikonverentsil taas, et on valmis euro päästmiseks tegema kõike, mida seadused võimaldavad. Ta mainis, et otsus võlakirju osta ei olnud ühehäälne. Saksamaa on varem olnud teravalt EKP võlakirjade ostmise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles