Tootjahinnad muutusid veebruaris vähe

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Väo soojuse ja elektri koostootmisjaam.
Pildil on Väo soojuse ja elektri koostootmisjaam. Foto: Toomas Huik

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2009. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga -0,3 ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 2 protsenti, teatab statistikaamet.


Tootjahinnaindeksit mõjutas veebruaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus energeetikas ja mäetööstuses ning hindade tõus kemikaalide ja keemiatoodete tootmises.

2008. aasta veebruariga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas ja mäetööstuses.

Ekspordihinnad langesid võrreldes jaanuariga 0,4 ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 1,5 protsenti.
Ekspordihinnaindeksit mõjutas veebruaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus metalli-, tekstiili-, toiduainetootmises ning kummi- ja plasttoodete tootmises, samuti hindade tõus keemiatööstuses.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2009. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0,3 ja võrreldes eelmise aasta veebruariga -3,8 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas veebruaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste ja rõivaste hindade tõus ning metalli ja puidu hindade langus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles