Hiina president: astume langussurvele vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
In this photo released by China's Xinhua News Agency on Monday, Oct. 18, 2010, Chinese President Hu Jintao addresses the Fifth Plenary Session of the 17th CPC Central Committee held in Beijing for Oct. 15-18, 2010. Chinese Vice President Xi Jinping was promoted to vice chairman of a key Communist Party military committee on Monday at the meeting in the clearest sign yet he remains on track to take over as the country's future leader within three years. (AP Photo/Xinhua, Liu Weibing) ** NO SALES ** / SCANPIX Code: 436
In this photo released by China's Xinhua News Agency on Monday, Oct. 18, 2010, Chinese President Hu Jintao addresses the Fifth Plenary Session of the 17th CPC Central Committee held in Beijing for Oct. 15-18, 2010. Chinese Vice President Xi Jinping was promoted to vice chairman of a key Communist Party military committee on Monday at the meeting in the clearest sign yet he remains on track to take over as the country's future leader within three years. (AP Photo/Xinhua, Liu Weibing) ** NO SALES ** / SCANPIX Code: 436 Foto: Liu Weibing/AP

Hiina president Hu Jintao lubas reedel kõneledes Aasia ja Vaikse ookeani majanduskoostöö (APEC) liikmesriikide juhtide tippkohtumisel, et riik hoiab oma majanduskasvu «stabiilse ja jõulisena».

Hu möönis samas, et maailmamajanduse probleemidega seoses on riigil tulnud vastu astuda «märkimisväärsele langussurvele», mis on mõjutanud eksporti ja üldist äriaktiivsust.

«Me jätkame tööd, et tagada kindel ja jõuline majanduskasv, hindade stabiilsus ning ühtlasi hallata inflatsiooni,» ütles president.

Maailmamajanduse ühe peamise vedaja ja suurima eksportööri Hiina tööstusaktiivsus kahanes augustis enam kui kolme aasta väikseimaks, selgus septembri alguspäevil Briti panga HSBC koostatud Hiina tööstusjuhtide indeksist. Hiina tööstuse ostujuhtide indeks alanes juuli 49,3 punktilt 47,6 punktile. Indeks alanes 10. kuud järjest ja oli nii madalal 2009. aasta märtsis.

HSBC panga ökonomist Qu Hongbin ütles selgituseks, et Hiina tööstussektori langus süveneb ja nõuab olukorra parandamiseks valitsuse sekkumist. Analüüsifirma IHS Global Insight analüütik Ren Xianfang seostas Hiina tööstuslanguse augustis USA tarbimise vähenemisega teises kvartalis.

Hiina valitsus on püüdnud majandust ergutada intressimäärade alandamisega ja pankade kohustusliku reservinõude langetamisega.

Hiina majanduskasv langes teises kvartalis 7,6 protsendile, mis on kolme aasta nõrgim tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles