Amazon esitles uusi tahvelarvuteid ja e-lugereid

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon Kindle Fire HD esitlus.
Amazon Kindle Fire HD esitlus. Foto: SCANPIX

Amazon esitles eilsel pressikonverentsil kahte uut e-lugerit ja nelja tahvelarvutit.

Kindle’i e-lugeri puhul parandati küll ekraani omadusi, muutmata seda siiski aga puutetundlikuks. Hea uudis tarbijale on e-lugeri odavnemine – koos kuvatavate reklaamidega maksab see 69 dollarit, ilma aga 89 dollarit. Uut e-lugerit saab osta juba eilsest, vahendab CNET.

Kindle’i Paperwhite vahetab välja Kindle Touchi. Paperwhite'il on olemas puutetundlik ekraan ja see kasutab esmakordselt Amazoni lugerite puhul isehelendavat e-tindi tehnoloogiat. WiFiga mudeli hind algab 119 dollarist, 3G-toega mudeli eest tuleb välja käia vähemalt 179 dollarit. Müüki jõuab see oktoobri alguses.

Kindle Fire’i puhul on Amazon asendanud protsessori eelkäijast kiiremaga ning ka aku peab senisest kauem vastu. Osta saab seda alates 14. septembrist, selle hind algab 159 dollarist.

Seitsmetollise ekraaniga Kindle Fire HD on odavaim uutest Amazoni tahvelarvutitest. See kasutab Amazoni enda poolt arendatud Androidi versiooni, ekraani resolutsioon on 1280x800 pikslit ning müügile tuleb samuti 14. septembril. 16 GB Kindle Fire HD hind algab 199 dollarist.

Kindle Fire HD veelgi võimsam versioon on 8,9 tollise ekraaniga, mis hiilgab ka parema, 1920x1200 pikslise resolutsiooniga. Tavalisest HD mudelist maksab see 100 dollarit rohkem, turule tuleb see 20. novembril.

Sama mudelit on võimalik osta ka 4G toega, kuid siis peab arvestama vähemalt 499 dollari väljakäimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles