Sel nädalal esitleti seitsmenda põlvkonna Golfi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Volkswagen Golf.
Uus Volkswagen Golf. Foto: whatcar.ee

Teisipäeval esitles Volkswagen Berliinis uut  seitsmenda põlvkonna Golfi, kirjutab Whatcar?.

«Kuus põlvkonda Golfi – 1974 kuni 2012. See tähendab 38 aastat pidevat edu ja 29,13 miljonit müüdud autot», märkis Volkswagen AG juhatuse esimees Martin Winterkorn, lisades, et seitsmenda generatsiooni autoga kavatsetakse edulugu vääriliselt jätkata.

«Kuigi uus Golf on eelkäijast turvalisem, avaram ja mugavam, on ta kuni 100 kilo kergem. Ning uus 140-hj ottomootor, mille silindreid saab vajadusel välja lülitada, saavutab keskmise kütusekulu 4,8 l/100 km, olles vanast jõuallikast kuni 23 protsenti säästlikum,» rõhutas Winterkorn.

Seitsmes Golf valmib MQB nime kandval platvormil (Modular-QuerBaukasten ehk põikmootoriga moodulplatvorm), mida hakkavad kasutama kõik VW kontserni uued põikmootoriga sõidukid. Auto mõõtmete valikul annab MQB suured vabadused, praktiliselt on jäigalt paigas ainult esisilla ja pedaalide vahekaugus.

Uued, automaatseiskamissüsteemiga varustatud mootorid arendavad 85 kuni 150 hobujõudu, ökonoomseimad neist näitavad kütusekulusid 3 ja 4 liitri vahel 100 kilomeetrile.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles