Nokia nutitelefon ei suutnud üllatada

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Viimastel aastatel suurtesse raskustesse sattunud Nokia esitles üleeile oma nutitelefonide uut lipulaeva Lumia 920. Kuigi tegu on ilmselt hea telefoniga, ei pruugi sellest saada Nokiale loodetud päästjat.

Üleeile Eesti aja järgi kell 17 New Yorgis esitletud Lumia 920 ei suutnud analüütikutele ja investoritele erilist muljet avaldada. Kohapeal mõne minuti seda katsetada saanud Techradari ajakirjaniku Gareth Beavise hinnangul on nii tehniliste näitajate kui ka välimuse poolest tegu küll hea telefoniga, kuid sellel puuduvat nn vau-efekt, millega konkurentidelt turgu tagasi võita.

«Investorid näevad uut Lumiat küll edasiminekuna Nokia nutitelefonide arengus, kuid mitte revolutsioonilise seadmena. Me ei kogenud Nokia tegevjuhi Stephen Elopi lubatud suurt arenguhüpet,» vahendas Reuters RBC analüütiku Mark Sue pettumust.

Vastukaja ei aidanud positiivsemaks muuta ka Nokia salatsemine uue nutitelefoni müügile jõudmise kuupäevade, hindade ja tarnevõrgustike asjus.

Nagu leigest vastuvõtust oleks vähe olnud, lahvatas eile seoses uue nutitelefoniga ka piinlik reklaamiskandaal. Nimelt avastati Lumia 920 kaamera ametlikust reklaamvideost peegeldus, mis näitas, et teiste nutitelefonidega võrreldav parema kvaliteediga pilt ei olnud filmitud Lumia 920 abil, nagu seda väitis Nokia, vaid hoopis tavalise professionaalse kaameraga.

Nokia aktsia tegi üleeile Helsingi börsil pärast Lumia 920 kauaoodatud ametlikku esitlust läbi 13-protsendilise languse, aktsiaväärtuse vähenemine jätkus ka eilse kauplemispäeva alguses.

Nokia Lumia 920

•    Operatsioonisüsteem: Windows Phone 8
•    Ekraan: diagonaal 4,5 tolli, resolutsioon
768x1280 pikslit
•    Protsessor: kahetuumaline, 1500 MhZ
•    Salvestusmaht: 32 GB
•    Kaamerad: 8,7 megapikslit ja 1,3 megapikslit, video resolutsioon 1920x1080 HD
•    Andmeside: 4G, 3G, EDGE, GPRS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles