Tallinna Sadama kaheksa kuu kaubakäive langes aastaga 19 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadam. Pilt on illustratiivne.
Sadam. Pilt on illustratiivne. Foto: Laura Oks

Tallinna Sadam vahendas tänavu esimese kaheksa kuuga kaupu kokku 20,2 miljonit tonni, mida on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 19 protsenti vähem.

AS-i Tallinna Sadam kommertsjuht Erik Ringmaa ütles BNS-ile, et kaubamahu langus sel aastal on seotud otseselt Ust-Luga masuuditerminali käivitamisega.

«Ust-Luga areng oli meile teada juba aastaid ning neli aastat tagasi võtsime vastu uue strateegia, mis keskendub kaupade ja teenuste mitmekesistamisele, operaatorite arvu suurendamisele ja lisandväärtuskeskkonna loomisele sadama ümber,» lausus Ringmaa.

Kui kauba kaalu mõistes ei ole võimalik vedelkaupa kohe ja samas koguses teiste kaupadega asendada, siis pikemas perspektiivis toovad viimastel aastatel infrastruktuuri tehtud investeeringud Muugale senisest oluliselt mitmekesisema ja lisandväärtusega kauba, mis omakorda loob täiendavaid töökohti ja maksutulu, lisas ta.

Sadama suurima kaubagrupi ehk vedellasti kaubamaht langes kaheksa kuu kokkuvõttes aastaga 27 protsenti 13,3 miljoni tonnini. Samas suurenes puistlasti maht 2,6 protsenti 2,7 miljoni tonnini ja ro-ro kaupade maht 6,1 protsenti 2,6 miljoni tonnini.

Konteinerites veetud kaupade kogus kasvas 11,9 protsenti 1,09 miljoni tonnini ja konteinerite arv 22 protsenti 155 595 konteinerini.

Segalasti maht langes 17,5 protsenti 423 900 tonnini.

Kaheksa kuu transiitkaupade maht langes aastaga 23 protsenti 15,4 miljoni tonnini ja Eesti ekspordi maht alanes 1,9 protsenti 2,3 miljoni tonnini. Eesti import kasvas aga 2,6 protsenti 2,4 miljoni tonnini.

Tänavu esimese kaheksa kuuga teenindas sadam kokku 6,2 miljonit reisijat, mis on 4,5 protsenti enam kui mullu samal perioodil. Tallinna-Helsingi liinil suurenes reisijate arv neli protsenti 4,9 miljonini, Tallinna-Stockholmi liinil tõusis reisijate arv 1,9 protsenti 666 200 reisijani.

Kaheksa kuuga külastas Tallinna Sadama sadamaid 1345 kauba- ja 3565 reisilaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles