Noor juhtimistalent: ma olen maailmaparandaja!

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Noorkõiv (esiplaanil)
Triin Noorkõiv (esiplaanil) Foto: Erakogu

Riigikantselei juhtimistalentide programmis osalev Triin Noorkõiv ütles, et teda pani programmiga liituma soov midagi ära teha. «Ma olen maailmaparandaja hing ja mulle läheb korda, mis meie ümber toimub,» ütles Noorkõiv.

Noorkõiv, kes on töötanud nii erasektoris kui kolmandas sektoris ja on algatuse «Tagasi kooli» eestvedaja, ütles, et programm annab unikaalse võimaluse saada kogemust selle kohta, kuidas toimib Eesti avalik sektor. «Ma näen oma tulevikku kindlasti Eestiga seotuna ja tegutsemas selle heaks, et Eestis oleks elu parem,» ütles Noorkõiv, kes on töötanud ka Hiinas ja Singapuris.

Hiinas aitas Noorkõiv DHLil käivitada siseülikooli ning organiseeris muuhulgas ettevõtte 15 000 töötajale inglise keele e-õpet. «Aastad välismaal andsidki mulle teadmise, miks ma tahan olla just Eestis,» ütles Noorkõiv. «Eemal viibides sain selgeks, et meie panus saab olla kõige suurem ja sügavam siis, kui oleme osa ühiskonnast, kus on meie juured.»

Juhtimistalentide programmi konkursi kohta ütles Noorkõiv, et see oli kuu aega põnevust, lõpuks juba heas mõttes hasarti. «Lähtusin sellest, et valikuprotsess on kahepoolne. Läksin positiivse ootuse ja sooviga end tutvustada nii hästi, kui oskan, ja jätta siis valik konkursi korraldajatele,» rääkis ta.

Kuidas teha nii, et riigiasutuste juhikonkursid oleksid ka sõna otseses mõttes konkursid? «Usun, et seesama programm on üks väga hea platvorm, et kutsuda avalikku sektorisse noori tegusaid inimesi ning tutvustada laiapinnalisi eneseteostusvõimalusi riigisektoris,» ütles Noorkõiv. «Avalikus sektoris on võimalik kujundada oma karjääri nii horisontaalseid kui vertikaalseid telgi pidi ja viia Eesti elu edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles