Küsitlus: ligi pooled sakslased ei usalda Euroopa Keskpanga presidenti

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi
Mario Draghi Foto: AP/Scanpix

Pea iga teine sakslane ei usalda üldse või usaldab väga vähe Euroopa Keskpanga (EKP) itaallasest presidenti Mario Draghit, selgub värskest küsitlusest.

Ajakirja Stern tellitud küsitluses vastasid 30 protsenti küsitletutest, et usaldavad Draghit vähe ning 12 protsendil puudub presidendi vastu igasugune usaldus.18 protsenti küsitletutest hindas Draghit kõrgelt, 9 protsendil ei olnud tema kohta arvamust ning 31 protsenti küsitletutest ei teadnud, kellega on tegemist.

Saksamaa vasakpartei Linke valijad olid Draghi suhtes eriti skeptilised, 62 protsenti neist kinnitasid, et ei usalda Draghit.

Mario Draghi peaks tänasel keskpanga nõukogu kogunemisel tutvustama panga uut võlakirjaostu programmi, mis peaks aitama hädas olevaid Lõuna-Euroopa riike, vahendab Reuters..

Saksamaa keskpanga Bundesbanki juht Jens Weidmann on selle plaani vastu. Nii mitmedki hääled Saksamaalt on avaldanud arvamust, et «lõunaosariikide» esindajad on Euroopa Keskpanga vallutanud ning püüavad seal oma rahandusreegleid kehtestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles