Lühiülevaade uuest Nokia Lumia 920-st

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Lumia 920.
Nokia Lumia 920. Foto: SCANPIX

Techradari ajakirjanikul Gareth Beavisel oli võimalus eilsel esitlusel Nokia uuest lipulaevast mõne minuti jooksul lühike ülevaade saada.

Disainist rääkides – telefoni korpus on samast plastmaterjalist (polükarbonaat), mida on Nokia kasutanud ka varem, kuid nüüd on see veidralt läikivaks muudetud.

Ausalt öeldes pole me selle läike erilised fännid, kuna varasemate mudelite mattviimistlus paistis konkurentide seas hästi silma. Samas lihtsustab see tarbijatel müügiriiulil Nokia Lumia 920 ja Lumia 900 eristamist.

Uus lipulaev tundub käes hoides suurem kui selle eelkäija, ning hoolimata oma läikivusest ei ole 920 kasutamisel libe.

4,5 tolline ekraan ei ole küll nii suur, kui mõnedel turul olevatel konkurentidel, kuid sellest hoolimata on esitus suurepärane ja elav.

Ekraan kasutab Nokia PureMotion HD Plus tehnoloogiat, mis peaks pakkuma «HD-st veelgi paremat pilti» ning kuigi reaalses elus on tegu siiski tavalise HD-pildiga, on see videofailide mängimisel tõesti särav.

Nuppude asetus korpusel tundus kiirtutvumisel samuti loogiline ehk me ei pidanud vajalikke nuppe mööda korpust taga otsima.

Seejuures on nende keraamiline efekt huvitavaks kontrastiks värvilisele plastikule, nähes atraktiivne välja. Seda võib öelda kõigi viimasel ajal välja tulnud Nokia telefonide kohta.

Nokia Lumia 920 ülejäänud välimus on samuti huvitav, kuna kasutatud on mõningaid alternatiivseid disainielemente.

Näiteks on telefoni ülemisse ja alumisse otsa puuritud pisikesed augud, mis funktsioneerivad vastavalt mikrofonina ja kõlaritena. Lisaks on kõrvaklapisisend asetatud telefoni ülemise otsa keskele, ilmselt selleks, et seadet oleks muusikakuulamisel mugavam taskus kanda.

Allosas, kõlarite vahel on SIM kaardi pesa. Telefonil puudub võimalus lisada salvestusmahtu mälukaardi abil, kuigi uus Windows 8 Phone platvorm seda võimaldab.

Lumia 920 ekraanil näeb uus operatsioonisüsteem hea välja, puutetundliku ekraani viivitusmoment oli minimaalne ning peaks kasutajate silmis tunduma üsna sujuv.

Pureview kaamera tundub olevat korralik ning ka varasemalt Nokia trumbiks olnud NFC (traadita lähisuhtluse) võimalused on Lumia 920 puhul hästi tööle pandud.

Kokkuvõte

Kuigi Nokia Lumia 920 tundub olevat hea telefon, ei jätnud see meile «vauefektiga» muljet. Seda osaliselt kindlasti seetõttu, et meil polnud aega telefoniga korralikult «mängida», samas tingis seda ka 920 sarnasus varasemate Lumia mudelitega.

Kui Nokia Lumia 900-l panna jooksma Windows Phone 7.8 ja panna see müügiletil uue 920-ga kõrvuti, ei pruugi paljud inimesed osata neil esmapilgul vahet teha.

Nokia Pureview, Drive, Maps, Public Transport ja Music on kõik küll korralikud rakendused, mille abil üleküllastunud turul silma jääda, samas jääb sellest meie arvates siiski väheseks, et Windows Phone’i platvorm tõeliselt uuele tasemele viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles