Investorite pettumus viis Nokia aktsia järsku langusesse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia asepresident Jo Harlow uue Lumia 920ga.
Nokia asepresident Jo Harlow uue Lumia 920ga. Foto: SCANPIX

Eile esitletud uus Lumia 920 ei suutnud analüütikutele ja investoritele muljet avaldada. Helsingi börsil langes Nokia aktsia 13 protsenti, USA börsil oli kukkumine lausa 16-protsendiline.

Mitmete vaatlejate hinnangul ei aidanud investorite ja analüütikute vastukaja positiivsemaks muuta ka Nokia salatsemine uute nutitelefonide müügile jõudmise kuupäevade ja selle tarnevõrgustiku teemadel, vahendab Reuters.

«Ilma müügile tuleku ajata ning konkreetsete hindadeta on uute Lumiate mõju turule võimatu hinnata,» kurtis telekomiteenuste konsultatsioonifirma Northstream tegevjuht Bengt Nordström.

Samuti ei pakkunud uus Lumia 920 analüütikute hinnangul midagi täiesti uut ja enneolematut.

«Enamik investoreid näevad uusi Lumiasid küll edasiminekuna Nokia nutitelefonide arengus, kuid mitte revolutsiooniliste seadmetena. Me ei saanud Nokia tegevjuhi Stephen Elopi lubatud suurt arenguhüpet,» ütles RBC analüütik Mark Sue.

Helsingi börsil langes Nokia aktsia hind eilse kauplemispäeva lõpuks 1,99 euroni, New Yorkis oli lõpphinnaks 2,38 dollarit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles