Vabade töökohtade arv kasvas pea kolmandiku võrra

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontorirottide jooks Tallinna vanalinnas
Kontorirottide jooks Tallinna vanalinnas Foto: Jelena Rudi/Viktor Burkivski

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli 2012. aasta teises kvartalis üle 8100 vaba ametikoha ning nende arv kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 29 protsenti.

Vabade ametikohtade määr oli teises kvartalis 1,6 protsenti, teatas statistikaamet. Vabade ametikohtade määr on vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus (hõivatud ja vabade ametikohtade summa).

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli teist kvartalit järjest info ja side tegevusalal (3,3 protsenti) ning kõige madalam põllumajanduse, metsamajanduse ja kalapüügi tegevusalal (0,6).

2011. aasta II kvartaliga võrreldes tõusis vabade ametikohtade määr kõige kiiremini majutuse ja toitlustuse tegevusalal ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise tegevusalal (kummaski 1,5 protsendipunkti).

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli majutuses ja toitlustuses, kus vabu ametikohti oli 2011. aasta II kvartaliga võrreldes üle kahe korra rohkem.

Vabadest ametikohtadest 27 protsenti oli avalikus sektoris ja 73 protsenti erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,5 ja erasektoris 1,6 protsenti. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

2012. aasta I kvartalis võeti tööle ja lahkus töölt kokku (tööjõu käive) üle 58 300 töötaja. Tööjõu käive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 13,2 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles