Ansip: Almunia toetas Eesti tarmukat europüüdlust

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip kohtumisel eurovolinik Joaquin Almuniaga Tallinnas.
Peaminister Andrus Ansip kohtumisel eurovolinik Joaquin Almuniaga Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansip ütles äsja Postimehele, et eurovolinik Joaquin Almunia tervitas Eesti soovi liituda nii kiiresti kui võimalik eurotsooniga.


Samas reaalseks peab Almunia Eesti liitumist eurotsooniga siiski pool aastat hiljem valitsuse soovitust ehk 1. jaanuaril 2011. Almunia ja Ansip kohtusid täna hommikul Brüsselis.

«Volinik Almunia tunnustas meie tugevat soovi ja pühendumust liituda eurotsooniga nii pea kui võimalik,» ütles Ansip. «Ta tunnustas meie püüdlusi, kuid tal on ka kahtlusi selles osas, kas suudame täita eurotsooniga liitumise kriteeriumid juba sel aastal.»

Ansipi sõnul märkis rahandusvolinik, et peab reaalsemaks Eesti liitumist eurotsooniga 1. jaanuarist 2011.

«Aga Almunia seisukoht oli selline, et igal riigil on õigus ise võtta riske oma otsustega ja Euroopa Komisjon toetab loomulikult neid liikmesriike, kes soovivad täita Maastrichti kriteeriume,» jätkas peaminister. «Euroopa Komisjon tunnustab neid riike, kes järgivad ranget eelarvepoliitikat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles