Börsi juht: nõukogudes tuleb jälgida ka kompetentsi, mitte üksnes soolist mitmekesisust

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Alber.
Andrus Alber. Foto: Tallinna börs.

«Ettevõtte pikaajalise edu seisukohast tuleks kindlasti hinnata firma sisulisi vajadusi ja kandidaatide kompetentse, mitte üksnes nõukogu liikmete soolist mitmekesisust,» lausus Tallinna börsi juht Andrus Alber Euroopa Komisjoni börsifirmade nõukogudes naiste osakaalu suurendamise kava kommenteerides.

Alber tõdes, et juhtorganite moodustamisel on nende mitmekesistamise vajadusest räägitud Euroopa eri foorumites mitmeid aastaid. Kõne all on tema sõnul olnud mitmekesistamine nii sugude, kompetentside, vanuse kui huvigruppide suhtes.

«Näiteks sõltumatuid nõukogu liikmeid võiks olla senisest olulisemalt rohkem,» lausus ta.

Võrreldes Eesti ettevõtteid rahvusvahelises mastaabis suurte ettevõtetega,  seab börsi juhi sõnul tõenäoliselt meile mitmekesistamise osas teatud piirid ette firmade, s.h. nõukogude suurus ja ka tegutsemise ulatus. «Samas võiks aga kindlasti nii meie börsi- kui muude ettevõtete juhtorganites olla senisest rohkem nii õrnema soo esindajaid, rahvusvahelise kogemusega spetsialiste kui ka sõltumatuid ekspert,» lausus Alber.

 Osades riikides on naiste osakaalu nõuded juba täna kehtestatud. Nende riikide kogemus näitab Alberi sõnul, et see kvoot vajadusel täidetakse, kuid naiste vastutusalaks jäävad rohkem pehmemad valdkonnad - personal, PR, kliendisuhted jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles