Uuring: kiired säästumeetmed pikendaksid Kreeka majanduslangust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateena
Ateena Foto: Priit Simson

uhul kui Kreeka viib 11,6 miljardi euro suurused säästumeetmed ellu kahe aastaga, nagu nõuavad kreeditorid, siis jätkub majandussurutis veel ka 2013. ja 2014. aastal, öeldakse plaani- ja majandusuuringute keskuse (KEPE) analüüsis.

Kreeka valitsus on taotlenud kokkulepitud säästumeetmete rakendamist kahe aasta asemel nelja aastaga, kuid ei rahvusvahelised kreeditorid – Rahvusvaheline Valuutafond (IMF), Euroopa Liit ja Euroopa Keskpank –, ega ka Saksamaa ja Prantsusmaa ole olnud sellega nõus. Nad nõuavad, et Kreeka teeks tasa aja, mis läks kaotsi valimistega, ja kiirendaks reforme.

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles teisipäeval, et Kreeka peab oma lubadustest kinni pidama, kui ta tahab saada järgmist laenumakset. Kreeditoride koostatavast Kreeka auditist sõltub, millal Kreeka 31,5 miljarid euro suuruse laenumakse kätte saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles