Harju Elektri juht: ettevõtte parema juhtimise jaoks ei ole sool tähtsust

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elektri juhataja Andres Allikmäe.
Harju Elektri juhataja Andres Allikmäe. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtte parema juhtimise jaoks ei ole inimese soolisusel mitte mingit tähendust, tõdes Tallinna börsil noteeritud Harju Elektri juhataja ja aktsionär Andres Allikmäe, kommenteerides Euroopa Komisjoni plaani kehtestada börsifirmadele nõue, et  nende nõukogudes  peab 2020. aastast naiste osakaal olema 40 protsenti.

«Minu meelest valitakse ja nimetatakse  erasektoris nii tavaliste kui ka börsiettevõtete juhtorganitesse inimesi eelkõige nende pädevuse ja kogemuse põhjal,» lausus Allikmäe. Eesti Äriseadus ütleb, et nõukogu valitakse teatud arvu liikmetega teatud ajaks  aktsionäride üldkoosolekul, kuid ei lausu midagi selle kohta, mis soost nad peavad olema, lisas ta.

«Ma tahaks näha seda valimistehnilist korraldust, kui nõukogu valitakse näiteks kolmeliikmeline ja samas tagatakse ka naiste osakaal 40 protsenti. Või on see hoopis meeste osakaal mitte rohkem kui 60 protsenti,» ütles Allikmäe.

«Loodan, et Euroopa Liidus ja tema juhtorganites jätkub piisavalt aru ja meelekindlust, et tegeleda vajalike küsimustega, mitte sulepeast imetud pseudoprobleemidega,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles