Samsung inspekteerib oma Hiina alltöövõtjate töötingimusi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi logo.
Samsungi logo. Foto: AFP / Scanpix

Peale seda, kui USA töötajate õiguste eest võitlev organisatsioon China Labor Watch väitis, et üks Samsungi alltöövõtja kasutab oma tehases lapstööjõudu, teatas Lõuna-Korea ettevõte, et hakkab uurima oma Hiinas asuvate tootmispartnerite pakutavaid töötingimusi.

China Labor Watch väitis augustis, et Lõuna Hiinas Huizhous HEG Electronicsile kuuluvas tehases töötasid seitse alla 16 aasta vanust last. Nimetatud tehases valmistatakse Samsungile telefone ja DVD mängijaid, vahendab Reuters.

Samsungi inspektsioon tehasest alaealisi töölisi ei leidnud, küll aga registreeriti erinevaid tööohutuse ja –tingimustega seonduvaid tõsiseid rikkumisi.

Lõuna-Korea ettevõte on ähvardanud juhul, kui leitakse uusi rikkumisi ega parandata hetkel eksisteerivaid töötingimusi, lepingu HEG Electronicsiga ühepoolselt lõpetada.

Ühtlasi on Samsung asunud uurima töötingimusi ka teistes Hiinas asuvates partnerettevõtetes, lubades vajalikud inspektsioonid teha selle aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles