IVOL tõmbas ühisürituste raha koomale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid. Foto: Peeter Langovits

Ida-Virumaa omavalitsuste liit vähendas sel aastal tublisti nii õpilasürituste kui maakonna ühisürituste korraldamiseks eraldatavat rahasummat.

"Tõmbasime kõvasti koomale," ütles IVOLi tegevdirektor Urve Erikson, lisades, et ühisüritused saavad umbes veerandi võrra vähem raha kui eelmisel aastal ning õpilasüritustele mõeldud summa kahanes ligi poole peale, kirjutas Põhjarannik.

Eraldiste vähenemine oli Eriksoni sõnul tingitud nii omavalitsuste pingelisematest eelarvetest (sh. õpilasürituste puhul omavalitsustele selleks aastaks riigieelarvest eraldatud hariduskulude vähenemisest) kui ka Narva linna väljaastumisest omavalitsusliidust.

Ühisürituste rahastamiseks esitati IVOLile taotlusi peaaegu miljoni krooni eest, tagasi ei lükatud ühtegi taotlust, küll aga said kõik võrdselt vähem raha kui küsitud.

Kokku eraldati ühisürituste jaoks 575 280 krooni, õpilasürituste jaoks eraldas IVOL 613 600 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles