Schäuble: EKP peaks jälgima ainult suuri panku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Schäuble
Wolfgang Schäuble Foto: SCANPIX

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble lükkas tagasi Euroopa Komisjoni kava anda Euroopa Keskpangale (EKP) õigus jälgida kõiki euroalas tegutsevaid panku.

Komisjoni kava anda EKP-le õigus hoida silma peal kõikide pankade tegevusel oleks esimene samm pangandusliidu poole, vahendab Reuters.

«EKP on ise väitnud, et ta ei suuda jälgida Euroopa Liidu 6000 panga tegevust,» rääkis Schäbule saksa raadis ning väljendas oma skepsist komisjoni ettepaneku suhtes.

«Suuremate ja olulisemate pankade puhul on võimalus, et EKP suudab mõeldava aja jooksul hakata nende tegevust jälgima,» lisas ta.

Vaatamata sellele, et euroalas tegutseb ligi 6000 panka, on enamik neist väiksed ja ebaolulised ning enam kui 90 protsenti varadest kuuluvad umbes 200 institutsioonile.

Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt jääksid riiklikud järelevalveasutused ilma suuremast osast oma mõjuvõimust ning peaksid edaspidi tegelema rutiinsete ülesannetega, nagu näiteks tarbijakaitse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles