S&P kinnitas Eesti Energia reitingu mõõdukalt kõrgel tasemel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Sandor Liive.
Eesti Energia juht Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits.

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor´s kinnitas reedel Eesti riigile kuuluva energiakontserni Eesti Energia krediidireitingu tasemel BBB+ stabiilse väljavaatega.

S&P märgib oma teates, et reiting peegeldab ettevõtte rahuldavat äririskiprofiili ja keskmist finantsriskiprofiili. Reitinguagentuuri hinnangul on mõõdukalt kõrge tõenäosus, et Eesti riik annab Eesti Energiale õigeaegset ja piisavat erakorralist abi finantsraskuste puhul.

Eesti riigile on S&P andnud reitingu AA- negatiivse väljavaatega.

Eesti Energia on emiteerinud 300 miljoni euro eest võlakirju lunastamistähtajaga 2020. aasta novembris ja intressimääraga 4,5 protsenti ning samuti 300 miljoni euro eest lunastamistähtajaga 2018. aasta veebruaris ja intressimääraga 4,25 protsenti.

S&P langetas 2010. aasta juulis Eesti Energia reitingu tasemele BBB+. Varem, 2002. aasta juulist saadik oli Eesti Energia reiting A-.

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's Investor Service langetas mullu detsembris Eesti Energia krediidireitingu tasemelt A3 tasemele Baa1 ning jättis reitingu väljavaate stabiilseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles