S&P kinnitas Leedu riigireitingut ja vihjas selle tõstmise võimalusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reitinguagentuur Standard & Poor's (S&P) kinnitas reedel Leedu riigireitingut ja teatas, et kui oktoobrivalimiste järel jätkab uus valitsus senist poliitikat, siis on S&P valmis Leedu reitingut tõstma.

Leedu pikaajaline välisvaluuta- ja litireiting on BBB. Lühiajalise välisvaluuta- ja litireitingu tõstis S&P tasemelt A-3 tasemele A-2.

S&P hindas Leedu majandusväljavaadet stabiilseks ja ütles, et valitsuse kindel eelarve- ja struktuuripoliitika on toetanud majanduskasvu.

14. oktoobril toimuvad Leedu parlamendivalimised. Valimiseelsed küsitlused on näidanud, et suurem toetus on pahempoolsetel opositsioonierakondadel.

«Võime tõsta Leedu reitingut, kui Leedu välisvõlg väheneb ja investeeringud aitavad majandust mitmekesistada ning kui ui uus valitsus jätkab eelarvepuudujäägi vähendamist ja toetab majanduskasvu,» selgitas S&P.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles