Ämari Lennubaas hakkab kasutama elektriautosid

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode üleandmine Kaitseväele.
Elektriautode üleandmine Kaitseväele. Foto: mil.ee

Kaitsevägi teatas, et võttis eile AS-ilt Silberauto üle seitse elektrimootoriga autot, mida hakkab kasutama Ämari Lennubaas.

Elektriautod vastu võtnud Ämari Lennubaasi tagalaeskadrilli ülem kapten Steven Linkovi sõnul on Lennubaasil kolm mõjuvat põhjust selles riiklikus projektis osaleda. “

«Esiteks ei kata Lennubaasis hetkel kasutada olev masinapark ära vajadusi igapäevategevuste toetamiseks, teiseks on vahemaad Lennubaasi territooriumil ideaalsed elektriautode eelistamiseks diiselmootoriga masinatele ja kolmandaks soovime Lennubaasis aidata kaasa Kaitseministeeriumi keskkonnapoliitika täitmisele, mis näeb ette keskkonnahoidlike tehnoloogiate kasutusele võtmist,» loetles Linkov.

Projekti kaitseministeeriumi poolse eestvedaja Andres Ideoni sõnul soovib kaitseministeerium astuda samme riigikaitsest tuleneva keskkonnamõju vähendamiseks. „

«Pilootprojekt Lennubaasis peab näitama lähitulevikus elektriautode sobivust riigikaitsestruktuurides kasutamiseks,» ütles Ideon.

Valitsus sõlmis 2011. aastal Mitsubishi Corporationiga lepingu 10 miljoni AAU ulatuses saastekvoodi müügiks, et algatada Eesti elektromobiilsuse programm. Programm koosneb kolmest osast: riigiasutuste poolt 507 elektriauto Mitsubishi iMiEV kasutusele võtmine, toetusskeemi väljatöötamine Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi poolt eraisikutele elektriautode ostu toetamiseks ning kogu riiki katva elektriautode laadimistaristu rajamine.

Täna on Eestis kuus elektriautode kiirlaadimisjaama, mis kõik asuvad Tallinnas. Sel aastal on plaan rajada üle Eesti 160 elektriautode kiirlaadimisjaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles