Esimese poolaasta piimatoodang oli viimaste aastate suurim

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: SCANPIX

Produktiivsuse tõus tagas 2012. aasta esimeses pooles Eesti viimaste aastate suurima piimatoodangu – ligi 359 000 tonni piima, mis on 4,3 protsenti suurem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, selgub põllumajandussektori esimese poolaasta ülevaatest.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et tootmine on esimesel poolaastal suurenenud olukorras, kus tootjahinnad on langenud, aga tootmisvahendite hind kasvanud.

«See teeb meie piimatootjate olukorra keeruliseks, aga näitab ka piima tootmise efektiivsuse tõusu,» ütles Seeder. «Ja siin tuleb lisaks piimandussektorile kiita ka teraviljakasvatajaid, kes on kasvupindasid sel aastal laiendanud.»

Teravilja kasvupind käesoleval aastal on statistikaameti augustis avaldatud esialgsete andmete alusel 309 400 hektarit ehk 4 protsenti suurem kui eelmisel aastal. Suurenenud on taliviljade osakaal (+27 protsenti) ning vähenenud suviviljade (-3 protsenti) oma. 

Esimese poolaasta andmetel teravilja (eriti nisu ja odra) hinnad langesid, olles eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15-20 protsenti madalamad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles