AIG peab preemiate raha riigile tagasi maksma

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AIG büroohoone New Yorgis.
AIG büroohoone New Yorgis. Foto: AP / Scanpix

USA valitsus sunnib raskustes kindlustushiidu AIG (American International Group Inc) tagastama oma töötajatele preemiatena välja makstud miljonid maksumaksja raha enne, kui korporatsioon saab riigilt täiendavalt lubatud 30 miljardi dollari suuruse päästepaketi.


Obama administratsiooni rahandusminister Timothy Geithner esitas need tingimused

kirjas

kongressi liidritele, samas kui seadusandjad asusid juba kiiresti ette valmistama eelnõusid, mis ühe võimalusena paneks suured maksud riigile kuuluvates ettevõtetes suurtele boonustele kulutatud rahale, vahendas

Reuters

.

«Me sunnime AIG lepingulisse kohustusse maksta riigikassasse ettevõtte tegevuse arvelt tagasi selle summa, mis maksti äsja välja preemiatena,» kinnitas Geithner kirjas, milles ta lisas, et 165 miljonit dollarit arvestatakse maha 30 miljardi suurusest lisarahast, mille andmisest korporatsioonile teatati märtsi alguses.

AIG afäär ajas vihale ameerika avalikkuse, kuna võimud üritavad aktiivselt leida meetmeid, millega stabiliseerida koost lagunevat finantssüsteemi ja tõmmata majandus välja langusest. USA valitsus on praeguseks omandanud juba 80 protsenti kindlustusfirmast, mis kunagi oli turuvalitseja, kuid nüüd elab kokku 180 miljardi dollarini küündivast riiklikust abirahast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles