Eesti inimesed on lõunanaabritest oluliselt ettevõtlikumad

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Ravila tööstuspark Tartus.
Pildil on Ravila tööstuspark Tartus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti inimesed on oluliselt ettevõtlikumad kui meie lõunanaabrid Lätist ja Leedust. Näiteks asutatakse Eestis absoluutarvuna aastas ligi kaks korda rohkem ettevõtteid kui Leedus ja seda hoolimata asjaolust, et Leedus elab 2,5 korda rohkem elanikke kui Eestis.

Iga viiekümne tööealise inimese kohta asutatakse Eestis aastas üks ettevõte, Lätis vastavalt iga sajanda ning Leedus luuakse üks ettevõte iga kahesaja tööealise kohta.

«Selle aasta esimene pool näitab varasema trendi jätkumist: suurim osa Eesti väike- ja keskmise suurusega ettevõtete arvu kasvust tuleneb teenustesektori ettevõtete lisandumisest. Meie statistika näitab, et teenustesektoris loodi sel aastal kuue kuuga 35 protsenti rohkem ettevõtteid ning info-sidevaldkonnas 15 protsenti rohkem kui läinud aasta samal perioodil,» sõnas SEB Jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe Koit.

 «Majanduse uute kasvumootorite potentsiaali kannab ka teenuste eksport, millega Eesti läheneb arenenumale majandusstruktuurile. See tähendab Eestile liikumist suurema lisandväärtusega töökohtade ja teadmistepõhise majanduse poole, mis ergutaks pikemaajalist majanduskasvu,» rääkis ta. 

Väike- ja keskmise suurusega ettevõte (VKE) on ELis defineeritud kui kuni 250 töötajaga ettevõte, mille aastakäive on kuni 50 miljonit eurot või bilansimaht kuni 43 miljonit eurot. Ligikaudu 99 protsenti Eesti ettevõtetest mahub VKEde kategooriasse, andes kuni 80 protsenti tööhõivest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles