Nordecon: ehitusmahud kasvasid madala võrdlusbaasi tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad.Pilt on illustreeriv.
Ehitajad.Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Statistikaameti andmeil kasvasid ehitusmahud Eestis aasta teises kvartalis pea kolmandiku võrra. Nordeconi juhi Jaano Vinki sõnul tulenes see madalast võrdlusbaasist.

«Usun, et suurem osa ehitusturu mahtude kasvust on tingitud siiski eelmiste perioodide suhteliselt nõrgast võrdlusbaasist ning sellest, et käesoleval aastal on mitmes ehituse valdkonnas töös väga tõsine hulk lepinguid ja raha tänu eurotoetustele ning CO2 kvoodi kasutusele,» ütles Vink.

Firmajuhi sõnul ei näe ta tuleval aastal analoogset kasvu ja pigem hakkavad ehitusmahud liikuma jälle tagasihoidlikumal kursil.

«Põhjuseks siis nii toetusperioodi lõpp kui ka CO2 rahade kasutustähtaegade saabumine, millele 2013. aastal tõsiseltvõetavat alternatiivi hetkel ei näe,» sõnas ta.

Vink märkis, et järgnevatel aastatel on ehitusturg jätkuvalt pingeline ning konkurents töö saamise nimel terav.

Statistikaameti andmeil ehitasid Eesti ehitusettevõtted 2012. aasta teises kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes Eestis ja välisriikides kokku 30 protsenti rohkem, Eestis suurenes ehitustegevus 31 protsenti.

Teises kvartalis ehitati omal jõul 527 miljoni euro eest, sellest hooneid 313 miljoni ja rajatisi 214 miljoni euro eest. 2011. aasta teise kvartaliga võrreldes suurenes hoonete ehitamine püsivhindades 31 protsenti ja rajatiste ehitamine 28 protsenti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles