Suvilaturg on eelmise aastaga võrreldes aktiivsem

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvila.
Suvila. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

1Partner Kinnisvara konsultandi Olmer Õiguse sõnul on Tallinna lähiümbruse suvilatehingute hinnatase jäänud eelmise aastaga samale tasemele, kuid keskmiselt tehti tänavu viiendiku võrra enam tehinguid ning ka pakkumisi on rohkem.

Olmer Õigus prognoosib pakkumiste arvu tõusu ka järgmisteks aastateks, sest vanem põlvkond, kes suvilaid ehitas, enam ei jõua majandada ning paneb järjest vara müüki.

Paralleelselt on tõusnud ka ostjate huvi.

«Kui 3-4 aastat tagasi osteti suvilaid peamiselt ainult krundina või aastaringseks elamiseks, siis nüüd on linnainimeste huvi ka puhtalt suvekodu vastu kasvanud,» ütles Õigus.

Nõutumad suvilapiirkonnad on Vääna-Jõesuu ja Saku. Mõnest klassikalisest nõukogudeaegsest aianduspiirkonnast nagu Mähe suvilat naljalt ei leiagi, seal müüakse objekt pigem krundi või elumajana.

Olmer Õiguse sõnul on ostjad nõus Tallinnast kuni 50 kilomeetri raadiuses asuva koha eest nõus keskmiselt maksma 20 000 – 35 000 eurot.

Olmer Õiguse sõnul on viimaste aastate tendents, et mida kallim suvila, seda suurem tõenäosus, et ost tehakse ilma pangalaenuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles