Ehitusmahud kasvasid teises kvartalis aastaga ligi kolmandiku

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti ehitusettevõtted ehitasid 2012. aasta teises kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes Eestis ja välisriikides kokku 30 protsenti rohkem, Eestis suurenes ehitustegevus 31 protsenti, teatas statistikaamet.

Teises kvartalis ehitati omal jõul 527 miljoni euro eest, sellest hooneid 313 miljoni ja rajatisi 214 miljoni euro eest. 2011. aasta teise kvartaliga võrreldes suurenes hoonete ehitamine püsivhindades 31 protsenti ja rajatiste ehitamine 28 protsenti.

Jätkuvalt veavad ehitusturu kasvu hoonete remondi- ja rekonstrueerimistööd ning taristuobjektide ehitus.

Välisturul tegutsevate Eesti ehitusettevõtete ehitusmaht suurenes 2011. aasta teise kvartaliga võrreldes 22 protsenti. Sealne kasv tulenes ainult hooneehitustöödest. Välisriikidesse tehtud ehitusmahu osatähtsus kogu ehitusmahus oli tänavu teises kvartalis 11 protsenti.

Ehitisregistri andmetel lubati 2012. aasta teises kvartalis kasutusse 379 uut eluruumi, mis on ligikaudu sama palju kui eelmise aasta teises kvartalis. Suurem osa valminud eluruumidest asus ühepere-, kahepere- või ridaelamus.

Enim valmis uusi eluruume Tallinna lähiümbruse valdades. Turul on endiselt ruumi uutele hea asukohaga kvaliteetsetele elamispindadele. 2012. aasta teises kvartalis väljastati ehitusluba 734 eluruumi ehitamiseks, mis ületab nii eelmises kvartalis kui ka eelmise aasta teises kvartalis ehitusloa saanud eluruumide arvu. Eelistatuim elamutüüp oli ühepereelamu.

Kasutusse lubati 205 mitteelamut kasuliku pinnaga 109 700 ruutmeetrit. Enim lisandus uut kaubandus-, tööstus-, põllumajandus- ja laohoonepinda. 2011. aasta teise kvartaliga võrreldes suurenes nii kasutusse lubatud mitteelamute pind kui ka kubatuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles