Taani välisminister: EL võib kriisist väljuda juba järgmisel aastal

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kuningriigi välisminister Villy Søvndal, kes on Eestis töövisiidil, usub, et Euroopa Liit võib kriisist väljuda juba järgmisel aastal.
Taani kuningriigi välisminister Villy Søvndal, kes on Eestis töövisiidil, usub, et Euroopa Liit võib kriisist väljuda juba järgmisel aastal. Foto: Valitsuse pressibüroo

Taani kuningriigi välisminister Villy Søvndal, kes on Eestis töövisiidil, usub, et Euroopa Liit võib kriisist väljuda juba järgmisel aastal.

«Keegi ei tea kindlalt, millal sellest kriisist väljume, arvan, et sellest hoolimata on mõned märgid, et 2013 võib olla see aasta, mil näeme mõningaid kasvutendentse, mis on nii tugevad, et Euroopa liigub kriisist välja,» lausus Søvndal, kelle hinnangul on kriisist väljumine paljuski psühholoogia küsimus, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

«Arvan, et näete samuti, et kohe, kui see liikumine algab, on sellel väga suur mõju majandusele, võibolla isegi kiirem kui oskame oodata,» ütles ta.

Søvndali sõnul suutis Euroopa Liit viimase poolaastaga selgeks teha, et on valmis kaitsma nii eurot kui raskustes euroriike nagu Kreeka, seetõttu tuli Søvndali meelest paljudele üllatuseks, et kriis sellest hoolimata jätkus kauem kui oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles