Suhtumine on tööotsingute võti

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masendunud suhtumisest pole tööotsingutel abi.
Masendunud suhtumisest pole tööotsingutel abi. Foto: SCANPIX

Tööotsimisprotsessis on paljut, mida tööotsija kontrollida ei saa, kuid suhtumine on üks vähestest kontrollitavatest asjadest ja sageli on tööotsija suhtumine ka just võti töö leidmise juures. 

Personaliotsingufirma The Winter, Wyman Companies asepresident Dave Stanford kirjutab Mashable`is, kui oluline on tööotsingute protsessis tööotsija isiklik suhtumine kogu asjasse.

Depressiooniga võitlemine

Tööotsimise protsessis on juba oma olemuselt tõusud ja mõõnad – hetked, kui oled täis põnevust ja hetked, kus on tunne, et oleks nagu peksa saanud. On väga oluline, et sa ei laseks mõõnadel muuta kogu oma suhtumist asjasse. Kui negatiivsus hakkab võimust võtma ning sa tunned end lootusetu ja lööduna, siis paistab see intervjueerijale kohe välja ja tõenäoliselt sa seda kohta ei saa. Nad otsivad kedagi, kes on positiivne ja optimistlik.

Kui sa tegeled tööotsimisega, siis mõtle, kuidas sa küsid abi, olgu siis sõpradelt, tuttavatelt või potentsiaalselt tööandjalt. Unusta ära suhtumine «tean, et sul pole minu jaoks aega…», selle asemel proovi suhtumist «mul on sulle palju pakkuda ja oleks tore, kui saaksin seda jagada». Sellisel kombel asjale lähenedes võib sest saada nn isetäituv unistus. Isegi kui oled hetkel pettunud, saad sa ainult ise teha nii, et see välja ei paistaks.

Suhtumine veenab tulevast tööandjat

Suhtumine võib olla see, mis eristab sind ülejäänud kandidaatidest. Rõhuta oma väärtust kogu aeg. Räägi oma oskustest, mitte lihtsalt sellest, kui hea sa oled.

Eelmistest töökohtadest rääkides mitte kunagi ära kritiseeri midagi ega kedagi sellega seoses. Isegi kui sind lasti lahti ja see tekitas palju negatiivseid emotsioone ja solvumisi. Ära lase kibestumisel endast võitu saada, sest potentsiaalne uus tööandja ei taha tegeleda sinu negatiivsusega seoses eelmiste töökohtadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles