Saksa keskpank on euromaade võlakirjade ostmise plaanile vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa keskpanga president Jens Weidmann.
Saksamaa keskpanga president Jens Weidmann. Foto: SCANPIX

Saksa keskpanga juht Jens Weidmann peab ohtlikuks Euroopa Keskpanga (EKP) võimalikku plaani hakata ostma liikmesriikide võlakirju, edastab ajakiri Der Spiegel oma värskes numbris.

EKP teatas augusti algul, et võib hakata raskustesse sattunud liikmesmaade laenukulude alandamiseks nende võlakirju piiramatus ulatuses kokku ostma.

«Minu jaoks on säärane poliitika üsna lähedane liikmesmaade finantseerimisele rahapressiga,» ütleb Weidmann ajakirja esmaspäevases numbris. «Demokraatias ei peaks riskide säärast jagamist otsustama keskpangad, vaid parlamendid. Keskpankade taevamanna jääb igaveseks ahnust tagant tõukama. Ei maksa alahinnata ohtu, et keskpankade rahastamine võib mõjuda nagu uimasti.»

Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi täpsustab oma uusi plaane võitluseks euroala võlakriisiga 6. septembril oma igakuisel pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles