Arumäe: Eesti asub põhjamaade oaasis

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Toomas Huik

SEB analüütiku Ruta Arumäe sõnul on meie «lokaalses põhjamaade oaasis muru rohelisem kui mujal maailmas» hetkel eeskätt seetõttu, et siin on suudetud riigirahandus korras hoida.
 

«Eesti majanduse võimekus kasvada sellisel ajal, kus Euroopa on tervikuna majanduslanguses, tuleneb suuresti ka asjaolust, et meil pole suurt võlakoormat riigil kukil. See on aeg, kus end mõistlikkuse eest tänada,» kirjutab Arumäe nädalakommentaaris. «Mis muidugi ei tähenda, et kui maailmamajanduse vedurid majanduslangusesse kukuvad, siis meil see oaas siin suisa õitsele saaks puhkeda.»

 Eesti fiskaaljärsak võib Arumäe sõnul seisneda Euroopa Liidu struktuurifondide rahade ajutiselt väiksemas sissevoolus seoses planeerimisperioodi vahetumisega 2013. aastal ning ka saastekvootide rahade lõppemises järgmisel aastal, mis sel aastal majanduskasvu päris tuntavalt toetas.

«Aga siiski meie õnneks saab see ilmselt olema pigem väiksest lohust läbisuusatamine,» väidab Arumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles