Latvenergo plaanib emiteerida 50 miljoni lati väärtuses võlakirju

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latvenergo logo.
Latvenergo logo. Foto: Latvenergo

Selleks, et saada Latvenergo kontserni pikaajalise kapitaliinvesteeringute programmi rahastamiseks täiendavat kaasfinantseeringut, plaanib ettevõtte selle aasta lõpus viia laenuvõtmisprogrammi raames läbi avaliku võlakirjade emissiooni.

Kui kapitaliturgudel on soodne situatsioon, kavandab Latvenergo viia selle aasta lõpus läbi võlakirjade avaliku emissiooni lattides ja eurodes. Võlakirjad kantakse Nasdaq OMX Balti börsi võlakirjade nimekirja, teatas ettevõte pressiteates.

Väärtpaberiemisiooni nominaalväärtus on kavade kohaselt kuni 50 miljonit latti või sellele vastav summa eurodes. Emissiooni konkreetsed parameetrid määratakse kindlaks emissioonidokumentide koostamise ajal.

Võlakirju pole ette nähtud konverteerida aktsiateks, mis tähendab, et Latvenergo on ja jääb täielikult riigile kuuluvaks ettevõtteks. Latvenergo poolt läbiviidud küsitluse tulemusel usaldati väärtpaberiemissiooni korraldamine SEB grupile.

Võlakirjade emissioonist saadavad vahendid suunatakse Latvenergo kontserni investeerimisprojektidesse tootmise, jaotus- ja edastusvõrkude valdkonnas.

«Võlakirjade avalik emissioon tähendab seda, et börsil noteeritud Latvenergo võlakirju võib osta iga Läti elanik ja juriidiline isik. Seejuures võivad nende vastu huvi tunda ka Läti pensionifondid ja investorid teistest Euroopa riikidest,» ütles AS Latvenergo juhatuse liige Zane Kotāne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles