Elcoteqi puhaskasum mullu kahekordistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteq'i tehas.
Elcoteq'i tehas. Foto: Liis Treimann

Praegu Eolane Tallinn AS nime all tegutseva endise Elcoteq Tallinn AS-i puhaskasum oli eelmisel aastal 295 000 eurot, mis on enam kui kaks korda suurem 2010. aasta 136 000-eurone kasum.

Ettevõtte käive kasvas mullu võrreldes 2010. aastaga enam kui kolm korda, seisab firma majandusaasta aruandes. Kui 2010. aastal oli ettevõtte müügitulu ligikaudu 4,6 miljonit eurot, siis eelmisel aastal oli see 15,6 miljonit eurot. Ettevõtte jaotamata kasum eelmise aasta lõpu seisuga oli 1,02 miljonit eurot.

Kõige suurema müügitulu ehk 3,8 miljonit eurot saavutas ettevõtte eelmisel aastal Saksamaal. Suurbritannias 3,6 miljonit eurot, Luksemburgis 3,5 miljonit ning Soomes 2,8 miljonit eurot. Eestis oli müügitulu 1,3 miljonit eurot.

Aruande järgi oli Elcoteqi Tallinna töötajate arv eelmise aasta alguses 285 ning aasta lõpus 271, aasta keskmine töötajate arv 278. Ettevõtte tööjõukulu oli mullu 3,9 miljoni eurot, töötasudeks arvestati 2,9 miljonit eurot. Tunamullusega võrreldes suurenes aasta keskmine töötajate arv enam kui veerandi võrra ning töötasudeks kulunud summa ligikaudu viiendiku võrra.

Kuna 2010. aastal investeeriti uutesse seadmetesse, valmistudes uute projektide alustamiseks, siis ei olnud 2011. aastal vajadust suuremateks investeeringuteks tehnoloogiasse, seisab aruandes.

Majandusaasta kokkuvõttes seisab, et eelmise aasta esimesel poolaastal jätkus 2010. aasta neljandas kvartalis kiirelt kasvanud äritegevus, mille tulemusel 2011. esimese poolaasta käive oli kahekordistunud võrreldes 2010. aasta esimese poolaastaga. Oktoobris 2011. pankrotistus Elcoteq SE ning kriis raskendas märkimisväärselt ka AS Elcoteq Tallinna äritegevust. Tegevuse jätkamiseks otsustas AS Elcoteq Tallinna juhtkond viia läbi ärimudeli muudatuse ning tuua kogu äritegevus AS Elcoteq Tallinna. Aktsionäridega ning klientide ja tarnijatega õnnestus augusti ja septembri jooksul antud muudatuse osas kokkuleppele jõuda.

Alates käesoleva aasta veebruarist on Elcoteq Tallinn AS-i uus omanik elektrooniliste komponentide tootja Éolane, peakorteriga Prantsusmaal. Seoses sellega on ettevõtte uus ärinimi on AS Eolane Tallinn.

Alates maist on ettevõttel uus nõukogu, kuhu kuuluvad Paul Maurice Raguin, Thierry Sachot ja Marc Pasquier.

Eelmise aasta majandusaasta aruandes seisab, et ettevõtte peamine eesmärk 2012. aastaks on normaalse äritegevuse jätkamine uue omaniku all ning selleks on eelkõige vajalik võimalikult kiiresti lõpule viia Elcoteq Tallinna ülevõtmine uue omaniku poolt ning kohandada ettevõtte strateegia uutest eesmärkidest lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles