Citigroup: Kreeka rahaliidust lahkumise tõenäosus on 90 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

USA suurpank Citigroup avaldas neljapäeval prognoosi, mille kohaselt peab pank Kreeka rahaliidust lähiajal lahkumise tõenäosuseks 90 protsenti, kirjutab Dagens Industri.

«Püsime endiselt seisukohal, et Kreeka lahkub järgmise 12–18 kuu jooksul rahaliidust 90-protsendilise tõenäosusega. See võib juhtuda juba septembris või oktoobris, sõltuvalt Rahvusvahelise Valuutafondi, Euroopa Komisjoni ja Euroopa keskpanga Kreeka-aruandest,» öeldakse panga kuuülevaates.

Citigroup ei usu Kreeka võimesse oma säästu- ja reformiprogrammiga hakkama saada. Näib olevat ületamatu lõhe selle vahel, kuidas Kreeka valitsus suudab säästmise, erastamise ja reformidega toime tulla, ning selle vahel, mida kreeditorid nõuavad uute laenumaksete eest, kirjutab USA pank.

Oht, et Kreeka lahkumine või Itaalia ja Hispaania finantsprobleemid võivad eurotsooni lõhki ajada, on tunduvalt vähenenud, ütles Citigroupi peaökonomist Michael Saunders.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles