Saku Kuld läks üle ajaloolisele Reinheitsgeboti õllestandardile

Ines Kuusik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Kuld.
Saku Kuld. Foto: Saku Õlletehas

Saku Kuld õlut pruulitakse nüüdsest ajaloolise Saksa õlle pruulimisstandardi Reinheitsgebotile vastavalt, mis tähendab, et õlut tehakse üksnes odralinnastest, veest, humalast ja pärmist. Samuti muutub Saku Kulla pudel.

«Kui tänapäevases modernses tootmises on võimalik tootmisprotsessi optimeerida ja kiirendada ning koostisosi lisada mitmes etapis, siis Reinheitsgebot lubab ainult traditsioonilist õllepruulimisprotsessi ja traditsioonilisi koostisosi,» selgitas Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo, kelle sõnul Saku Kulla maitse uue pruulimisviisi tõttu ei muutu, ent standardile üleminek lisab õllele väärikust.

Reinheitsgeboti standardiga kooskõlas pruulitud Saku Kuld on jaekaubanduses saadaval alates septembrikuust. Ettevõtte sõnul tuleb müügile tuleb kaks varianti – filtreeritud ja filtreerimata Saku Kuld. Muutub ka Saku Kulla pudel – õlu villitakse nüüd 0,33liitrisesse pudelisse. Müügile jääb ka tarbijatele juba harjumuspärane 0,5liitrine purk.

Reinheitsgebot on aastast 1516 pärinev ning tänaseni kehtiv Saksamaa pruulimisstandard, mis kehtestab õlleteole konkreetsed reeglid:  laagerõlut võib pruulida ainult odralinnastest, humalast ja veest, peale nende on lubatud veel vaid pärmi kasutamine. Reinheitsgebot on õllemaailmas tunnustatud pruulimisstandard ning seda järgitakse õlle pruulimisel paljudes riikides üle maailma. Samuti on selle alusel valmistatud kõik Saksamaal toodetud ja müüdavad laagerõlled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles