HP teatas 8,9 miljardi dollari suurusest kahjumist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP juht Meg Whitman.
HP juht Meg Whitman. Foto: SCANPIX.

Hewlett Packard teatas majandusaasta kolmanda kvartali 8,9 miljardi suurusest kahjumist, kaheksa miljardit sellest kanti maha äriteenuste allüksuse nõrkade tulemuste tõttu.

HP pressiteate järgi teenis ettevõte 31. juulil 2012 lõppenud kolmandas kvartalis 29,7 miljardit USA dollarit puhastulu, mis on 5 protsenti vähem kui aasta tagasi.

Raamatupidamistava kohaselt arvutatud kahjum aktsia kohta oli 4,49 dollarit võrreldes möödunud perioodi 0,93 dollari suuruse tuluga aktsia kohta (EPS).

HP ootab kogu 2012. aasta tuluks aktsia kohta 4,05-4,07 dollarit non-GAAP järgi. Non-GAAP tulemused ei sisalda maksudejärgset kulu 6,30 dollarit aktsia kohta, mis on seotud immateriaalse põhivara amortisatsiooni ning restruktureerimis- ja ülevõtmistasudega.

«HP on alles oma mitmeaastase muutuse varajases etapis, kuid oleme vaatamata vastutuulele saavutanud juba korralikku edu,» ütles HP president ja tegevjuht Meg Whitman.

«Lõppenud kvartalis astusime olulisi samme oma strateegilistele prioriteetidele keskendumiseks, tegelesime kuludega, juhtisime organisatsioonile vajalikku muutust ning parandasime bilanssi. Jätkame lubatu elluviimist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles