Maksu- ja tolliamet kammib üüritulu deklareerimata jätnuid

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Samal ajal, kui korterite üüriturul tuleb koduotsijail järjest kõrgemaid summasid välja käia, hoiab maksu- ja tolliamet silma peal neil korteriomanikel, kes üürnikelt saadavad summad makse maksmata taskusse panevad.

Ameti andmetel deklareeris 2011. aastal üüritulu 21 612 inimest, summas 25,7 miljonit eurot.
Füüsilisest isikust ettevõtjatest 1490 deklareerisid üüri- või renditasu, seda summas 7,8 miljonit eurot.
Kokku deklareeris mulluse aasta eest üüri- või renditulu 23 102 inimest, summas 33,5 miljonit eurot.

Aasta varem deklareeris üüri- või renditulu 21 551 inimest, summas 30 miljonit eurot. Kui palju on neid, kes üüritulu sootuks deklareerimata jätavad, ei soovinud amet hinnata.

«Üüritulu varjamine on üks probleemidest, millega maksuhaldur oma igapäevatöös tegeleb. Eelkõige anname inimestele võimaluse ise oma maksudeklaratsioone parandada (edastame inimestele teavitusi), vajadusel viime läbi kontrolle ja teeme koostööd ka kohalike omavalitsustega,» ütles EMTA kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik.

«Samuti informeerime inimesi üüritulu deklareerimise vajalikkusest, kui maksuhalduril on tekkinud kahtlus, et tulu ei deklareerita: näiteks 2011 I kvartalis saadeti ligi 500 sellist teavitust.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles