Potisepp: inimesed peavad sööma – aga mida?

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp on veendunud, et GDA-märgistus on tarbijatele siiski vajalik info.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp on veendunud, et GDA-märgistus on tarbijatele siiski vajalik info. Foto: Peeter Langovits

Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles, et toiduainetööstusel on küll see eelis, et inimesed peavad igal ajal sööma, ent küsimus on selles, millist toidukaupa ostetakse.

Ta rõhutas et toiduainetööstuse käekäik sõltub järgmisel aastal just eelkõige tarbijate rahakotist, sest inimesed peavad väga hoolikalt vaatama, mida nad endale lubada saavad. Omapärase trendina tõi ta välja, et kui masu ajal enamasti tootmisettevõtete sortiment kitsenes, siis toiduainetööstuses seda trendi ei ole, pigem on valik laienenud – põhjuseks tarbijate killustatus. «Kümme protsenti meie tarbijatest on sellised, kes ei pea vaatama, mida nad ostavad,» märkis ta.

Palkade koha pealt kommenteeris Potisepp seda, et toiduainetööstuses on küll palgasurve, ent ettevõtted ei ole tööjõuturul konkurentsivõimelised. Ta osutas probleemile, et uusi inimesi tuleb vähe ning puudu on eelkõige oskustöölistest.

«Toiduainetetööstuse tööliseks õppida ei ole paraku seksikas,» osutas toiduliidu juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles