Eesti ehitaja ei taha Soomes numbrit külge

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Alates 1. septembrist peavad kõigil Soomes töötavatel ehitajatel olema maksunumbrid, kuid praeguseks on eestlastest ehitajaid maksunumbrite registris veel väga vähe, kirjutab Äripäev.

Kaks nädalat enne tähtaja saabumist on numbri saanud alla tuhande Eesti ehitajat, kuigi hinnanguliselt peaks Soomes ehitustel töötama 20 000 eestlast.

Soomes tegutsevatele ehitusettevõtetele loodud registri Tilaajavastuu tegevjuhti Lars Albäcki teeb see murelikuks, sest kardetakse, et numbrite küsimine jääb viimasele minutile ning töötajad ei saa piisavalt kiiresti kõiki dokumente korda.

Eestis on küll olemas koostööpartner – Tondi Koolituskeskus, kust on lisaks tööalastele koolitustele võimalik saada ka korrektseid maksunumbriga kaarte, mis alates 1. septembrist peavad kõigil ehitajatel objektil töötades nähtaval kohal olema. Ometi võib sügisel minna olukord keeruliseks, kui maksunumbri vastu hakkavad korraga huvi tundma tuhanded töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles