Sooman: üüriturg on vahendustasude osas veel välja kujunemata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Sooman.
Peep Sooman. Foto: Toomas Huik

Kinnisvarafirmade liidu juhi Peep Soomani sõnul peaks riiklik järelevalve kinnisvarateenuste osas olema tugevam, sest nii kaua, kui on reguleerimata hall tsoon, olukord ei parane.

«Kui nõudlus ületab tugevalt pakkumist, siis ei lähe kõik protsessid päris nii nagu nad tingimata ideaalis peaksid olema, sealhulgas ka see, kellelt vahendustasu küsitakse,» rääkis Sooman täna Vikerraadio saates «Uudis+», vahendab ERR Uudised.

Ta lisas, et tänane üüriturg on vahendustasude ja ka kõikide osapoolte vaheliste suhete osas veel välja kujunemata.

«Kui me ostu-müügi turu puhul räägime sellest, et turg on küpsemaks saanud, osalised on küpsemaks saanud turul, siis üüriturg on jätkuvalt hästi emotsionaalne ja emotsioonidest tingitult teevad nii omanikud kui üürilevõtjad otsuseid ja selle pärast need asjad ongi natuke pilla-palla rohkem, kui me tahaksime,» rääkis ta.

Soomani hinnangul peaks riiklik järelevalve kinnisvarateenuste osutamisel olema oluliselt tugevam, kuid riigi esindajad ei pea seda prioriteediks, kuigi erialaliidud on selle nimel juba aastaid tööd teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles