Turismifirmade liit: reisikorraldajate suurim turuosa oli Novatoursil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismifirmad.
Turismifirmad. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Turismifirmade liidu andmeil oli reisikorraldajatest suurim turuosa Eestis mullu lennukohtade arvu järgi Novatoursil, kelle turuosa küündis 31,5 protsendini, järgnesid Goadventure 25 protsendi, TEZ Tour 23,7 protsendi ja Aurinko 18,7 protsendiga.

Turuosaliste monitooringu järgi oli Novatoursil mullu kokku 24 259 reisijakohta, Goadventure'il 19 540 reisijakohta, TEZ Touril 18 293 reisijakohta ja varem Horizon Traveli nime kandnud Aurinkol 14 376 reisijakohta, teatas liit.

Goadventure on varem meedias väitnud, et ettevõttel on Eesti turismiturul suurimat turuosa, kuid need andmed on Eesti Turismifirmade Liidu hinnangul vigased ning moonutavad turismiturgu. Goadventure väitis, et Eesti Panga ja Tallinna Lennujaama statistika põhjal on ettevõtte turuosa Eesti turismiturul suurim, möödunud aasta detsembris 68 protsenti.

Turismifirmade liidu hinnangul ei saa Eesti Panga ja Tallinna Lennujaama statistika põhjal teha järeldusi turuosade jaotumise kohta, kuna need andmed kajastavad vaid inimeste hulka, kes Eestist välismaale reisivad.

Tõele ei vasta turismifirmade liidu hinnangul ka Goadventure'i väide enam kui 28 000 kliendi teenindamisest.«Teiste turuosaliste monitooring näitab, et kõnealusel ettevõttel oli kokku 19 540 lennukikohta,» märkis liit pressiteates.

Goadventure teatas eelmisel nädalal, et teenis mullu 12,98 miljoni eurose käibe juures 143 010 eurot kasumit, teenindades siinse turu suurima reisikorraldajana aasta jooksul 28 380 klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles